Jun 13, 2012

Приказките оживяват с цветовете на Баумит!

Във връзка с детския празник 1-ви юни Камара на архитектите в Бургас организира конкурс-игра "Лаборатория за къщи-мечти". Конкурсът бе за рисунка с текст или макет на тема "Моята къща-мечта" и беше предвиден за деца на възраст до 14 години. Събитието бе организирано от Камара на архитектите в Бургас и подкрепено активно от Баумит България ЕООД. Баумит България осигури изцяло боите с които децата осъществиха своите цветни фантазии и част от наградния фонд.

Играта се проведе край "Стената на приказките" в Морската градина на гр.Бургас по време на детския празник. Малките участници дадоха воля на въображението си, като изрисуваха предварително подготвени къщички. Идеята на организаторите беше у децата отрано да се възпита отношение към архитектурата и околната среда. Събитието се радваше на огромен интерес. Над 100 рисунки бяха представени в конкурса, а емоциите около приказните къщички бяха неописуеми. Член на авторитетното жури бе нашият мениджър за регион Бургас инж. Николай Желязков.

Детските проекти, заедно със снимковия материал от събитието, ще бъдат издадени в книжка - албум "Моята къща-мечта”, която ще бъде представена по време на Софийската архитектурна седмица.

1 comment:

  1. прекрасна инициатива за участие и включване на най-малките и най-сладките; поздравления за тази прекрасна инициатива и доближаване на това до децата - най-хубаво е когато на децата се даде възможност за практично изразяване - това е много добро за тяхното развитие - поздрави до всички и до скоро

    ReplyDelete