Nov 16, 2012

Baumit Life – моето цветно изкушение

Младите архитекти коментират Life

Числото 8 се асоциира със символа за безкрайност. Явно неслучайно новият цветови каталог на Баумит България - Baumit Life - предлага 888 цвята и избор от нюанси, който задоволява и най-нестандартните желания на проектанти и клиенти.

Каталогът Baumit Life представлява интерактивен продукт с впечатляващ дизайн. В тялото на каталога е интегрирана 4GB flash памет, лампа за безкомпромисно възприемане на цветовете и прозрачни шаблони на сгради, които наложени върху цветовата палитра, спомагат визуализаирането на варианти на фасадни решения.

Иновация в новия цветови каталог на Baumit е имплементираната дигитална палитра, която изцяло съответства на физическата такава. Тази функция улеснява значително работата на архитекти и визуализатори при изграждането на реалистични тримерни модели. Като единствен минус може да се отбележи относително малкият размер на изображенията в каталога.

Комуникативността и дизайнът на цветовия каталог Baumit Life са плюсове, но основната негова сила е съдържанието му, а именно близо 100 силни и експресивни базови цветове с по осем нюанса, 36 дръзки мозаечни мазилки и няколоко класически бели тоналности. Цветовете варират от динамични, витални и модерни до спокойни, хармонични и класически.

Online представянето на Baumit Life не отстъпва по нищо на физическия каталог. С набор от цветови библиотеки, предложения за цветови комбинации и дизайнерски приложения за оцветяване на фасади, интернет версията на каталога е инструмент, който превръща всеки потребител в дизайнер.

Новата палитрата на Baumit отговаря на професионалните търсения и потребности на млад архитект (като мен), а експлозията от колорит и настроение, които цветовия каталог Baumit Life предлага, за жена дизайнер (като мен) са по-стимулиращи и вълнуващи, от което и да е типично женско изкушение.

С нетърпение чакам и „джобната” версия, за да стане новият цветови каталог Baumit Life неразделна част не само от моето ателие, но и от работната ми чанта.

Забележка: Консумирайте цветовете умерено и с разум!

арх. Росина Шатърова

No comments:

Post a Comment