Nov 13, 2012

Креативни решения на клиентите на Баумит

Архитектите в строителния бранш са онази активна движеща сила, която налага на производителите на строителни материали да търсят активно начини за реализирането на идеите им, свързани с оформяне на архитектурните елементи в сградата: фасади, вътрешни стени, тавани, балкони, ниши, перголи, орнаменти, ..... Тук става въпрос както за цвета на сградата или отделна стена, така също и за структурата на повърхността, за повтаряемостта или не на даден елемент, до създаването на нестандартни повърхности, имитиращи други, по-благородни материали или създаващи модерна визия и т.н. 

През 2012 г. нашите партньори-изпълнители ни изненадаха с изобретателността си да постигат с традиционни Баумит продукти голям брой интересни ефекти. Те са постигнати от отлични майстори, които притежават богат опит и са изпробвали по време на практиката си много на брой и различни материали.

Предлагаме на Вашето внимание нови, интересни визии, които пленяват с оригиналността си.

Ето и първият пример. Калканите на две сгради оформят вътрешния двор на нова кооперация в София на ул. Веслец 65. Стените са с изпълнена Баумит Топлоизолационна система. На изпълнителя – фирма „НИК 5” ЕООД, с управител г-н Петър Петров, му хрумва да създаде нещо едновременно интересно, оригинално и с добра цена. Той предлага на инвеститора калканните стени да се оформят с по-груба визия, шпакловката да се нанесе с маламашката, без да се заглажда и пердаши.Във втория случай, на фирма „Биляна 2000” ЕООД, с управител г-н Билян Генчев, е възложено да обнови стара сграда, изпълнена с много груба повърхност (известна като „меча стъпка”). Избраният от тях продукт е Баумит Подравнителна шпакловка. Нахвърлян на „топки” със специален инструмент (с форма на голяма лъжица), материалът създава визията на редени речни камъчета по фасадата.


Следващите две възможности са изпробвани от фирма Ковег Харманли за оформление на едно заведение. Материалите, които са използване позволяват ефектите да се получат както в интериора така и върху екстериора. вътрешно. Тук основните продукти, използвани за създаването на оригиналните повърхности са шпакловката на основа бял цимент Баумит Глема Брилянт и боите от серията Артлайн – Баумит Артлайн Лазур и Баумит Артлайн Металик. Когато към тях добавите още подходящи инструменти и повече въображение – резултатът е налице. Вижте сами!


 Наистина! Въображението на майстора се оказва най-важното условие за постигане и надминаване на желанията на клиента! Разбира се, този майстор трябва да притежава ръката и сърцето на художник! Когато към това се добавят и отлични продукти с марка БАУМИТ – то крайният резултат е удовлетворен клиент, хвалещ се пред своите съседи и приятели с визията на новата си къща!

No comments:

Post a Comment