Mar 8, 2013

Баумит подпомогна фрирайд състезанието на годинатa

 Mad Goat Ride 2013 обедини в себе си Държавния шампионат в дисциплината, както и първата за страната ни квалификация за Freeride World Tour  От 28-ми февруари до 3-ри март Банско беше домакин на международно състезание по ски и сноуборд в необработен терен - Mad Goat Ride 2013.Баумит България подпомогна състезанието, което обедини в себе си Националния шампионат в дисциплината, както и първата за страната ни квалификация за световното първенство в дисциплината - Freeride World Tour.

 Mad Goat Ride 2013 се проведе по северната страна на връх Тодорка и предизвика вниманието на гостите на курорта, които с интерес изгледаха фрирайд надпреварата организирана от екипите на БАССЕС (Българка Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил) и Concept Creative.

 В Националния шампионат, който се проведе в петък (1-ви март) се включиха общо 43 фрирайдери от цялата страна, които премериха сили в дълбокия сняг. В категорията на мъжете победители станаха Емил Тумбакиев (Ски) и Кристиян Малинов (Сноуборд). При жените първите места заеха Божана Чалъкова (Сноуборд) и Йоана Дойнова (Ски).


 В първата по рода си квалификацията за Freeride World Tour у нас, която се проведе в събота, участие взеха общо 30 състезатели от България, Румъния, Гърция и Финландия, които бяха оценявани от съдийска комисия от 2-ма българи и един международен съдия, който пристигна специално за събитието. По време на шампионата и квалификацията в подкрепа на състезателите се вееха и знамената на Баумит.

 Призовите места в състезанието бяха спечелени от българи, въпреки силната чуждестранна конкуренция. В категорията на мъжете, където имаше най-много участници първи станаха Андрей Балевски (Ски) и Борис Първанов (Сноуборд), които направиха забележителни рънове с избор на много интересна и атрактивна линия. При жените с най-много точки на първите места се класираха Илиана Миховска (Сноуборд) и Роси Митова (Ски), които достойно защитиха женските позиции в този екстремен и доста труден спорт.


 Състезанието, като част от календара на Freride World Tour има за цел да се утвърди и през следващите години да продължи да се развива, да има все по-висок ранг и да предизвиква интереса на все повече международни състезатели.

 Пълните резултати, класирания и галерии със снимки и видео могат да бъдат намерени на сайтовете на организаторите - www.befsa.com и www.conceptcreative.org

 За допълнителна информация:
Ема Паунова
ema@conceptcreative.org
 0893831559

No comments:

Post a Comment