Sep 2, 2014

Неочакван обрат във финала на конкурса „Фасада на сезона – Лято”

Само за дни резултатите от гласуването се промениха няколко пъти, извеждайки една фасада пред друга, последна пред първа! Подобен оспорван и неочакван финал не е имало от няколко сезона насам, споделят от Баумит – организатор на конкурса „Фасада на годината” с етапи – пролет, лято, есен и зима.
Гласуващите онлайн, 675 ценителя, всъщност бяха доста затруднени коя да бъде фасадата коронясана с титлата „Най” за лято 2014 – колекцията с 14 от красиви по-красиви сгради не им даде мира!
Но ето на – на 31.08 в 12 часа, точно като в приказката, ударите на часовника сложиха край на надпреварата, за да станат ясни кои са първата и двете й подгласнички.

I място

Със 165 гласа на публикатана първо място застана прекрасната еднофамилна жилищна къща от гр. Благоевград, м-ст Шейница!


Наиситна е много красива, спор няма! Тя е плод на общия труд между проектанта арх. Стойчо Манов, изпълнителя Малин Босински и собственика, заявител в конкурса, г-н Георги Иванов.
За фасадата на къщата е използвана Баумит интегрирана топлоизолационна система, с крайно покритие Силиконова мазилка.
Честито на г-н Иванов, целия екип зад него и щастливците, които ще живеят там!

II място

Със 148 гласа на публиката второ място зае шоколадовата модерна фасада на многофамилна жилищна сграда с гаражи в гр. София, ул. Софроний Врачански 147.
И тук е работил екип от истински професионалисти - архитект е Мирела Стефанова, инвеститор е БГ Проджект ООД, а изпълнител и заявител в конкурса е София Проджект ООД. Използваните материали са Баумит интегрирана топлоизолационна система, с крайно покритие Силикатна мазилка.
Честито!

III място

Трето място, със 129 гласа, зае една много интересна жилищна сграда, която не се вижда често по нашите ширини – къща в село Марково, общ. Родопи.


Заявител в конкурса е Арбитър EOOД, с талантливия проектант арх. Калоян Калчев. Инвеститор е Лъкшъри Българиан Естейтс EOOД, а изпълнител е Термобилд ЕООД, използвал материалите - интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие Нанопор мазилка от Баумит.
Честито!

Трите фасади се класират за финалния кръг на конкурса през март 2015 г., а един от вас, гласувалите в „лято“ ще спечели награда в томбола!

No comments:

Post a Comment