Nov 29, 2014

Хасковски архитект води в класирането в конкурса "Фасада на годината"

Автор: Анжелина Янева, http://haskovo.me/

Архитектът от  Хасково Димитър Стоев е първи във временното класиране в есенния етап на конкурса „Фасада на годината 2014-та”. Той събра 105 гласа сред общо 13-те кандидат –победители от началото на номинациите досега.
Димитър Стоев е кандидатствал в конкурса с двуетажна еднофамилна жилищна сграда в раздел „Еднофамилни къщи – ново и възстановително строителство„ , която е построена по негов проект в Харманли.
Той е главен архитект на Община Минерални бани от 2011-та насам.  Същата година печели  приз за второ място за съвместния си проект с арх. Димо Абаджиев в есенния етап на „ Фасада на сезона 2011”.
Стоев е завършил специалност „Архитектура”в София през 2006-та година. Досега специалистът може да се похвали с 15 еднофамилни жилищни сгради, построени по негови  проекти.
Започвайки професионалната си кариера в Община Минерални бани проектантът се  е заел с осъществяването на идеята на инициатори за построяване на параклис на връх Аида. Благодарение на усилията на младия архитект реализацията на проекта и строителните дейности вече текат. Храмът ще се извисява на 760 метра надморска височина. Той ще е готов до  пролетта при добри климатични условия, обясни  Стоев.
Електронното гласуване в конкурса „Фасада на сезона 2014-та „ ще продължи до 30 ноември. Първите три обекта от всеки сезон се класират за участие в крайния вот за „Фасада на годината”. Гласуването за 12-те номинирани от публиката фасади  ще продължи от 1 до 10 март 2015 година.No comments:

Post a Comment