Jan 27, 2016

Повече въздух, по-малко студ – въздухът побеждава студа: Баумит опън - Климафасада изолира с 99% въздух

Всеки, който изолира своя дом с топлоизолация с много въздух ще се чувства вкъщи комфортно дори при арктическите минусови температури, като при това ще е спестил и доста средства за отопление. Най-добре използвайте системата Баумит опън, тъй като тя изолира с помощта на 99% въздух.

Януари 2016 в България. При минус 20 градуса външни температури всеки си задава резонно въпроса: "Кой ще запази топлината най-добре?" Отговорът е съвсем прост: Въздухът, тъй като въздухът е отличен изолатор и лош проводник както на студа, така и на топлината. Затова и материалите с високо съдържание на въздух имат особено добри изолиращи свойства и не допускат студа да достига до стените. Колкото повече въздух, толкова по-добре.

Този природен феномен е използван при иновативната енергийно ефективна топлоизолационна система Баумит опън. С 99 % въздух в топлоизолационната плоча Баумит опън е направо ненадмината и силно активнодишаща, което ще рече, че през нея преминават много лесно въздушните пари. Специалната технология предлага 5 пъти по-добро регулиране на влагата от обичайните топлоизолационни плочи. А инфрачервените рефлектори и дефлектори от графит, вложени в топлоизолационните плочи опън плюс и опън рефлект усилват допълнително топлоизолационните свойства. Стойността на коефициента на топлопроводност λ = 0,031W/mK на продуктите опън плюс и опън рефлект позволява влагането на по-тънки топлоизолационни плочи. Така при термичното саниране се запазва оптически формата на сградата и помещенията остават светли.

До 40 % по-малко енергия

Всеки, който изолира своя дом, може в зависимост от конструкцията на сградата да намали до 2,5 пъти разходите си за енергия. Това показват актуалните замервания в изследователския парк Вива на Баумит за последните отоплителни месеци. За да поддържа температурата на комфорт от 21 градуса по Целзий в помещението, изолираната къща използва само 40% от енергията на неизолираната.


 
Всеки, който изолира своя дом с топлоизолация с много въздух ще се чувства дори при арктическите минусови температури вкъщи на топло, като при това ще е спестил и доста средства за отопление. Най-добре използвайте системата Баумит опън, тъй като тя изолира с помощта на 99% въздух.

No comments:

Post a Comment