Apr 8, 2016

Баумит ще награди европейската "Фасада на годината"


Life Challenge 2016:
Баумит ще награди европейската "Фасада на годината"

Международно експертно жури номинира 36 фасади от 252, подали заявление за участие в конкурса обекти, от 22 държави.  На 2. юни в кметството на град Мадрид ще бъдат наградени победителите.

Българска фасада, проектирана от арх. Слави Славов от Хасково отива на големия финал!

Елин Пелин, 11. април 2016 – „През 2014 г. за първи път проведохме в европейски мащаб конкурса  Baumit Life Challenge, за да можем да презентираме безбройните творчески възможности за оформлението на фасадните повърхности и структури. Големият международен интерес, който възбуди у архитектите, инвеститорите и строителите тази награда, ни накара да продължим да организираме този конкурс." - обясни г-н Роберт Шмид, управител на Баумит Бетайлигунген ГмБХ, своята мотивация да проведе тазгодишния конкурс Life Challenge в столицата на победителя от 2014 г. - Мадрид.

252 кандидати от 22 държави – 36 номинирани за финала в Мадрид

В състезанието европейска "Фасада на годината 2016" се включиха точно 252 обекта от 22 държави, които подлежаха на оценка от международно експертно жури.  В края на март конкурсът навлезе в решителната си фаза.  Чрез онлайн гласуване журито определи късата листа на финалистите. Тя се състои от 6-те най-добри фасади за всяка от шестте категории. Архитектите, изпълнителите и инвеститорите на тези 36 фасади ще присъстват и на връчването на наградите  Life Challenge на 2. юни 2016 в испанската столица. „Ще бъде напрегнато до финала в Мадрид. Тогава 12-членното международно жури ще определи чрез гласуване по точки победителите в отделните категории, както и фасадата, която ще вземе голямата награда." , каза Роберт Шмид. 

Пет категории плюс една специална

Life Challenge 2016 се провежда под мотото „Структурата среща дизайна“. Фасадите принципно са разделени в пет категории - "Еднофамилни къщи - ново строителство", "Жилищни сгради - ново строителство", "Нежилищно строителство - ново", "Термично саниране" и "Реновиране на исторически сгради". Ще бъде присъдена и една награда "Специална структура" за обекти с интересна фасадна структура.  Победителите в шестте категории ще бъдат премирани и с парична награда от 6.660 €. Големият победител ще има щастието да се радва на 16.600 € парична награда. Многото шестици в тези числа не са избрани произволно. Те напомнят, че 66 %  от всяка фасада може да бъде оформяна с продукти на Баумит. 

Цялата информация, снимки на обектите и подробности за самото жури можете да намерите на www.challenge66.com 

Баумит България е представена на финала с обект от град Хасково! 
Експертното жури определи един обект от България да отиде на големия финал:

Многофамилна жилищна сграда "Тракия Импекс" в гр. Хасково, ул. Оборище № 28. Фасадата ще се състезава в най-креативната категория "Специални структури".

Обектът е проектиран от арх. Слави Славов от "Архитектурно студио 21-ви век", изпълнител е фирма "Сидма 91" ООД с управител Данаил Костов, а инвеститор е фирма "Тракия Импекс" ООД с управители Златка и Веселин Чиркалеви. Те, заедно с регионалния търговски директор на Баумит България за Хасково Пламен Стоянов, ще имат честта да присъстват на галавечерта на 2. юни в Мадрид. Използваните Баумит материалиса топлоизолационна система Про с крайно покритие моделиращата мазилка КреативТоп и ГранопорТоп.

http://www.challenge66.com/project/31

Ето и конкурентите в нашата категория "Специални структури":

Категория " Специални структури"

Проект
Държава
Sonnwendviertel
AT
Bramskontor Dresden
DE
Creditas Saving Bank
CZ
Saruhan Apartment
TR
Scattered Sparkels
FR
Trakia Impex
BG

Следват и конкурентите в останалите категории:


Категория "Многофамилни къщи"

Проект
Държава
The expression
AT
Balcony apartments
SI
Apartment house Nový Háj
SK
Cascina Merlata – Social Village
IT
Viviendas de los olivos
ES
Villa City View
CZ

Категория "Нежилищни сгради"

Проект
Държава
Kindergarten Limbach
SK
Nobel Tower
PL
Shopping Centre Point
SK
Kids Life
SI
Papadopouleios Oikos
GR
Neues Ufer
AT

Категория "Термично саниране"

Проект
Държава
Reconstruction of a former boiler 
CZ
Residenz Josefstadt Hamerlingpark
AT
Apartment house Miletičova
SK
The Diagonal
FR
Hippmannstraße, München
DE
Drahobejlova
CZ

Категория "Реновиране на исторически сгради"

Проект
Държава
Reformed Church on Wolves Alley
RO
ISA BEGOVA BANJA
BA
Manor house Budmerice
SK
Popa Tatu Church
RO
Zeughaus, Schweinfurt
DE
Wien Favoritenstrasse
AT

Спечелете пътуване за двама за тържествената галавечер в Мадрид!

До 4. май всички, които искат да дадат своя глас на www.challenge66 за "Европейската фасада на годината", биха могли да спечелят пътуване за двама до Мадрид и да присъстват на тържественото връчване на наградите.  Баумит ще изтегли на томбола един от участниците в онлайн гласуването, на който, заедно с негов придружител, ще бъдат поети всички разходи по пребиваването им в испанската столица - самолетни билети, настаняване в 4-звезден хотел за две нощи, и присъствие на галавечерта в Palacio de Cibeles, в импозантното кметство на град Мадрид. 

Баумит Life Challenge-галавечер в Мадрид: Строителният бранш на Европа ще почете победителя 

На 2. юни 2016 в Мадрид ще бъдат обявени победителите в Baumit Life Challenge 2016. Едва ли в Мадрид може да се намери по-подходяща локация за провеждане на галавечерта от Palacio de Cibeles, който всъщност се намира в кметството на Мадрид. Награждаването ще завърши с празнична вечеря и парти за присъстващи, жури и победители.

За Баумит

Баумит Интернационал е марка, създадена през 1988 г. от два австрийски концерна - производители на строителни материали, със седалища Витерсдорф, Вопфинг, Бад Ишл, Пеггау и Льобен. Баумит е сред водещите марки в Европа производители на пастообразни и сухи мазилки. В България Баумит е безспорен лидер в производството на топлоизолационни системи. От създаването си през 1995 г. досега над 14. млн м2 фасади са изолирани с продукти Баумит в България.  Групата Баумит има дъщерни фирми в 28 европейски държави и Република Китай. В общо 40 производствени предприятия Баумит произвежда на година около 6,5 милиона тона сухи строителни смеси.

За повече информация:
инж. Надя Начева - Маркетинг директор на Баумит България ЕООД,
Мобилен тел: 0889 918 309
nadya.nacheva@baumit.bg


No comments:

Post a Comment