Mar 10, 2017

Новости от изследователския парк Вива на Баумит:

Най-напред да изолираме, масата допринася за класата, 2 см са от особена важност
Начините на строителство и строителните продукти имат забележително влияние върху здравето и чувството за комфорт. Това е заключението от сравнителния анализ на строителни материали в изследователския парк Вива на Баумит.
Вопфинг
"Още днес ние можем да кажем: "Така се строи здравословната къща. Така се подобрява трайно качеството на живот.", сподели с публиката председателя на управителния съвет на Шмид Индустри Холдинг г-н Роберт Шмид по време на строителното изложение във Виена Bauen&Energie Messe в началото на 2017 г. Вече две години научни работници в областта на медицината, строителната физика и химия анализират и оценяват над 5 милиона данни, идващи от най-големия изследователски парк в Европа. Роберт Шмид допълва: "Това интердисциплинарно сътрудничество е уникално и предоставя нови взаимовръзки и познания, които да бъдат крайъгълния камък за здравословно строителство."


Най-напред да изолираме: При почти всички строително-физични показатели, включително и показателите за комфорт неизолираната къща е в по-неизгодно положение от изолираната. Не трябва да се забравя, че неизолираната къща се нуждае от 250% повече енергия.


Масата допринася за класата: Учените от университета FH Burgenland анализираха, че къщите с добра външна изолация и масивни вътрешни стени най-добре съхраняват енергията и оптимално изравняват малки температурни колебания. 


Ценност отвътре: Важни са първите 2 см!

полагане на мазилка
полагане на варо-циментова мазилка
Въпреки че са тънки (1,5-2 см) вътрешните мазилки допринасят забележително за буферния ефект навътрешния климат в помещенията. Д-р Юрген Лоренц, ръководител на изследователската и развойна дейност в Баумит Вопфингер, споделя: "Резултатите ясно показват как едно добро стенно покритие, независимо от това дали то е в ново строителство или в санираща се сграда, може да влияе положително върху здравословното обитаване и може дори да го подобри."

Баумит презентира най-широк спектър от предложения за фасадата
Под мотото "Кой е разнообразен като самия живот?" Баумит представи на изложението Bauen&Energie във Виена най-широкия спектър от фасади. Посетителите имаха възможността да се информират по темата "Топлоизолиране", както и да се убедят колко "естествена" е изолацията за техния дом. При Баумит инвеститорът може да избира как да изолира. Най-напред се мисли за екологичния аспект. Той зависи не само от суровината, но и от поредица от важни фактори. Решаваща роля, ведно с изразходването на ресурсите, играе и необходимата за производството енергия, както и спестяването на енергия и емисии от CO2 по време на експлоатацията на продукта. Баумит се занимава интензивно с желанията и претенциите на бъдещите собственици на жилища и предлага изпитани и сигурни топлоизолационни системи, които са с най-високи изисквания към околната среда.Баумит опън плочи
Баумит опън плочи
Изолиране с 99 % въздух: Баумит система опън
Независимо дали се касае за старо или ново строителство, за еднофамилна или многофамилна жилищна сграда, топлоизолационните системи на Баумит са особено устойчиви, икономически изгодни и с отлични показатели от гледна точка на строителната физика. Вземете например иновативната Баумит опън система. Ако Баумит система опън е изпълнена с топлоизолационна плоча Баумит опън плюс, то стойността на λ= 0,031 W/m2K, а наличието на въздух в плочата е 99% на кубичен метър.
Фактически тази плоча изолира с въздух. Специалната Баумит опън технология допринася за това, плочата да има пет пъти по-добро регулиране на влажността в сравнение с подобни топлоизолационни плоскости.


Един за всички - Баумит СтарКонтакт
СтарКонтакт бял
СтарКонтакт бял
Продуктите на Баумит опростяват комплексния "свят на строителството". Точно преди 40 години заводите в Австрия - Вопфингер пуснаха на пазара първата лепилно-шпакловъчна смес. Оттогава лепилно-шпакловъчните смеси се подобряват и доразвиват непрекъснато, за да отговорят на на растящите изисквания и на непрекъснатите иновации в областта на топлоизолационните системи. Така, през последните години Баумит предложи на специалистите Баумит СтарКонтакт бял.
Това е лепилно-шпакловъчна смес на основата на бял цимент, силно паропропусклива и с голяма еластичност. Нейната повърхност осигурява отлично сцепление с последващото покритие - пастообразна мазилка и поради това отпада необходимостта от полагане на предварителен грунд. Спестява се време и пари.

No comments:

Post a Comment