Попитай експерта

Очаквайте отговорите на нашите експерти
- д-р инж. Красимир Делов и инж. Огнян Цонков!Очакваме Вашите въпроси и в нашата интернет страница: http://www.baumit.bg/ask-our-expert/ask-our-expert.html

5 comments:

 1. Вмомента правим ремон т поставяме изолация и ни престои полагане на мазилка избрали сме Дуотоп 0566 и 0563 Имаме калкан и майсторите ни предлагат на салкана след изолацията мрежата и шпакловката да поставим боя не мазилка дали е добра идея и ще можем ли да намерим същия цвят боя като 0566 например

  ReplyDelete
 2. Здравейте, какви материали бихте ми препоръчали за залепването на интериорни декоративни клинкерни тухлички върху гипскартон. Тухлите са с размер 71/240/10 мм, 0.4 кг., а фугата по техническа документация препоръчват да е 12 мм. Фугата трябва да е тъмна, почти черна. Помещението е жилищна стая. Стената е 8 кв.м.
  Благодаря предварително!
  А. Петров

  ReplyDelete
  Replies
  1. За залепването на интериорни декоративни клинкерни тухлички върху гипскартон (във вътрешно помещение) Ви препоръчваме:
   - грундиране на основата с Баумит грунд - съхне 15 - 20 мин.;
   - Плочките предварително се обезпрашат от технологичната прах, с която идват от завода производител. Най-добре да се измият, поставят се вертикално да се оцедят и след 10-15 мин. може да започне лепенето.
   - лепене с лепило Баумакол ПроПлюс.
   - за фугиране с широчина 12 мм се препоръчва Баумакол Трас фуга, цвят антрацит

   Delete
 3. Каква писмена гаранция мога да получа при избор на топлоизолационна система от БАУМИТ при съответното и поставяне от сертифициран строител ? Какви са условията на гаранцията ?

  ReplyDelete
  Replies

  1. Уважаеми г-н Райчев,

   Баумит издава 15-годишна удължена гаранция в случай че за изпълнение на топлоизолацията е използвана топлоизолационна система Баумит Стар (или Баумит Опън стар), направен е предварителен инструктаж на фирмата-изпълнител от наш представител и се е извършвал поетапен контрол на изпълнението с издадени и подписани от страните протоколи за отделните етапи (виж стр. 106 и 105 от ценовата листа за 2016 г.). !0-годишна удължена гаранция се издава при прилагане на системи Баумит Про, Баумит Стар, Баумит Опън стар, направен предварителен инструктаж на фирмата-изпълнител, предадено Ръководство за работа и контрол по време на изпълнението от инвеститора. Всичко това се отразява в подписан от страните протокол (виж стр. 105 и 106 от ценовата листа за 2016 г. или в нашата интернет страница на адрес: http://www.baumit.bg/uslugi/garancii/garancionni-uslovia-2016.html).

   При допълнителни въпроси съм на Ваше разположение.

   С поздрав,
   Красимир Делов

   Delete